Comunicació UGT

06 Jul, 2007

El Corte Inglés vulnera els drets de dues mares treballadores

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:19

La UGT de Catalunya porta l'Hipercor de Girona als tribunals per negar a dues treballadores el dret a concretar l'horari de la jornada reduïda per cura de menors


El Corte Inglés continua posant traves a les mares treballadores i vulnerant el seu dret a reduir la jornada per cura de menor i a concretar aquest horari de jornada reduïda. En un nou cas de vulneració de drets i de persecució sindical, l'Hipercor de Girona a negat a una delegada sindical de la UGT de Catalunya, Anna Pujolar, i a una afiliada al nostre sindicat la sol·licitud per concretar l'horari de la jornada reduïda de dilluns a divendres. El nostre sindicat presentarà una demanda als tribunals per aquests dos casos.

Les dues treballadores van sol·licitar en abril i maig, respectivament, a la direcció de l'Hipercor de Girona una ampliació d'horari dins de la seva jornada reduïda: tenen una reducció d'1/3 de la jornada i sol·liciten una reducció d'1/8, tal com permet la nova Llei d'Igualtat. A més, les dues treballadores van sol·licitar una nova concreció horària, de dilluns a divendres (actualment treballen de dilluns a dissabte).

Passat el termini en què l'empresa està obligada a donar resposta, la direcció va denegar la sol·licitud a les dues treballadores i els va demanar més informació que justifiqués el nou horari. En el cas de la delegada de la UGT de Catalunya, a més, Hipercor li va imposar un altre horari diferent del que està fent i del que demana.

El passat 15 de juny, l'empresa va denegar novament la sol·licitud de les dues treballadores, argumentant que no són "raons excepcionals" i "per causes organitzatives del departament". Respecte a les raons organitzatives del departament que addueix Hipercor, hem de dir que la delegada treballa en la línia de caixa, on hi ha aproximadament 40 treballadores més, i que l'afiliada rota diàriament de departament en funció de les necessitats de personal que s'han de cobrir.

Paradoxalment, mentre nega a les mares treballadores els seus drets més bàsics reconeguts a l'Estatut dels Treballadors, El Corte Inglés ha sol·licitat a l'Instituto de la Mujer (Ministeri de Treball i Afers Socials) que li reconegui com a "Entitat col·laboradora en la igualtat d'oportunitats" dins del Programa Óptima.



Comentaris

    Powered by LifeType