Comunicació UGT

03 Jul, 2007

La UGT de Catalunya portarà el Corte Inglés als tribunals

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:14

El sindicat opta per la via judicial després que les denúncies presentades a la Inspecció de Treball no hagin fet canviar l'actitud discriminatòria de l'empresa vers els delegats i afiliats de la UGT

En els propers dies, la UGT de Catalunya denunciarà El Corte Inglés de Plaça Catalunya (Barcelona) davant la justícia ordinària per discriminació laboral, salarial i sindical contra els delegats i afiliats del nostre sindicat.

Malgrat que la UGT de Catalunya ha intentat trobar les vies que fessin possible un model de Relacions Laborals basat en el diàleg i el respecte on cadascuna de les parts jugués el paper que la legislació li dóna, denunciant les actituds clarament antisindicals de l'empresa davant la Inspecció de Treball (El Corte Inglés ha rebut ja 6 sancions per part de la Inspecció), cap acord ha estat possible.

L'actitud de l'empresa i dels seus "departaments" sindicals continua sent d'assetjament i de discriminació salarial, laboral i sindical als delegats i els afiliats de la UGT de Catalunya. La discriminació salarial queda manifesta en les diferències salarials que existeixen entre els delegats dels "departaments" sindicals d'El Corte Inglés i els de la UGT de Catalunya. D'altra banda, la discriminació laboral es produeix amb els canvis de secció, departament o funcions que es produeixen amb els representants del nostre sindicat. Per últim, l'assetjament i la manca d'informació que es proporciona als delegats de la UGT, limitant greument la seva capacitat d'actuació sindical i de la seva pròpia activitat, és el detonant d'una discriminació sindical que es produeix dia rera dia vers els delegats de la UGT de Catalunya.

És per això que a la UGT de Catalunya no li queda més remei que buscar l'empara dels tribunals de Justícia per fer valer els seus drets com a representació dels treballadors i les treballadores del centre.



Comentaris

    Powered by LifeType