Comunicació UGT

03 Jul, 2007

Catalunya arribarà als 600.000 autònoms abans de finalitzar l'any

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:54
La CTAC-UGT de Catalunya preveu la progressió de les altes al RETA després de l'entrada en vigor de la Llei del Treball Autònom

El creixement en el nombre de persones que s'han donat d'alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) continua una marxa ascendent mantenint-se en un percentatge interanual del 3,3%, superant a tot l'Estat els tres milions de treballadors per compte propi.

Catalunya continua al capdavant en el nombre de treballadors autònoms de l'Estat, amb més de 570.000, una xifra que la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) preveu que creixi fins arribar als 600.000 treballadors per compte propi abans que finalitzi el 2007.

Per a la CTAC-UGT de Catalunya, la recent aprovació de l'Estatut del Treball Autònom, que ofereix una major seguretat jurídica i protecció social al col·lectiu, així com l'àmplia incorporació d'immigrants, són les bases que sustentaran aquest augment en els propers mesos. Així mateix, també tenen gran importància els increments en les ajudes en matèria de foment de l'autocupació aprovades recentment pel Ministeri de Treball que està animant a un sector cada cop més jove a incorporar-se al mercat laboral a través d'aquest sistema de treball independent.

La CTAC-UGT de Catalunya espera que l'adaptació de la llei a l'àmbit català, que s'espera iniciar després de l'estiu, superi les previsions i que les garanties que s'atorguen al treball per compte propi facin més atractiva l'autocupació de qualitat en el mercat de treball català.



Comentaris

    Powered by LifeType