Comunicació UGT

22 Mai, 2007

La UGT de Catalunya demana el recolzament del sindicat internacional de serveis UNI en el conflicte d'El Corte Inglés

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:31

El nostre sindicat detalla en una carta les actuacions d'assetjament que realitza l'empresa, amb el suport del sindicalisme 'groc'


El secretari general de la Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya, Óscar López, ha adreçat una carta a la responsable de l'Oficina Regional Europea de la Union Network International (UNI), la Federació Internacional de Treballadors de Serveis, Bernadette Segol, per posar en el seu coneixement la situació de persecució sindical que els representants de la UGT estan patint a l'empresa El Corte Inglés. Óscar López demana a UNI -que agrupa 900 sindicats de tot el món, un total de 15,5 milions de treballadors i treballadores- el seu recolzament i solidaritat en la defensa de les llibertats sindicals i dels valors democràtics pels quals la UGT de Catalunya treballa.

A la carta, el secretari general de la Federació de Comerç explica que El Corte Inglés ha iniciat, des de l'últim procés d'eleccions sindicals, una campanya de persecució i assetjament contra la UGT de Catalunya i els seus delegats i delegades, amb el suport del sindicalisme "groc" instal·lat a l'empresa. A la missiva s'indiquen les actuacions de l'empresa, que han portat el nostre sindicat a interposar 19 denúncies davant d'Inspecció de Treball. Entre d'altres:

  • Intents de què representants de la UGT de Catalunya abandonin el seu lloc de feina.
  • Canvis de departament de representants de la UGT de Catalunya, amb el conseqüent perjudici econòmic.
  • Negativa a lliurar documentació referent a temes laborals (l'empresa està obligada per la legislació) a representants de la UGT de Catalunya.
  • Limitacions en el repartiment de fulls informatius en els centres de treball per part de representants de la UGT de Catalunya.
  • Modificació de torns de treball i horaris laborals de representants de la UGT de Catalunya.
  • Incompliment dels requeriments de l'autoritat laboral, etc.
Com diu Óscar López en el seu escrit, "en aquesta reivindicació i lluita ens juguem que el sistema democràtic s'implanti a totes les empreses espanyoles, on els imperis econòmics estiguin sotmesos al respecte de les normes laborals i de la convivència ciutadana. No consentirem que existeixin dues classes de treballadors, els que poden exercir la llibertat i els que la tenen comprada; en aquest país només ens val una: que totes les persones siguin lliures per decidir per sí mateixes".


Comentaris

    Powered by LifeType