Comunicació UGT

18 Mai, 2007

Conveni entre el consorci de la Zona Franca, UGT i CCOO per promoure habitatge protegit al futur barri de la Marina

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 14:13

El delegat de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Manuel Royes, i els secretaris generals de la UGT de Catalunya i la CONC, Josep M. Àlvarez i Joan Coscubiela, respectivament, han signat avui un conveni de col·laboració gràcies al qual aquests dos sindicats promouran habitatge de protecció pública al futur barri de La Marina que es desenvoluparà al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona.

La modificació urbanística de l'àmbit La Marina-Zona Franca implicarà la creació d'un nou barri que transformarà el sòl actualment industrial en sòl d'equipaments, zones verdes, sòl per a activitats econòmiques i més de 8.000 habitatges, un percentatge molt gran dels quals correspondran a diverses modalitats de protecció oficial, segons es determini en un futur pla de millora urbana.

El conveni subscrit avui també està en consonància amb el Pla de la Vivenda 2004-2010 que preveu destinar entre un 35% i un 50% de les noves construccions a habitatge de protecció en les zones de la ciutat que estiguin subjectes a un nou planejament urbanístic.

L'acord estipula que els dos sindicats, mitjançant les seves cooperatives de vivenda Llar Unió Catalònia (UGT) i Habitatge Entorn (CCOO), adquiriran al Consorci de la Zona Franca de Barcelona sòl disponible en La Marina per l'edificació d'habitatges de protecció oficial a través d'un procediment d'alienació directa.



Comentaris

    Powered by LifeType