Comunicació UGT

17 Mai, 2007

La UGT de Catalunya considera totalment justificada la campanya de treball contra la sinistralitat

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:27

El nostre sindicat també considera que per acabar amb les morts a la feina és necessària una política de sancions a les empreses que no compleixen la normativa

La UGT de Catalunya considera -davant de les crítiques vessades per la patronal- que la campanya publicitària del Departament de Treball contra la sinistralitat a la construcció està totalment justificada, si tenim en compte les morts que encara s'estan produint al sector. Tot i que no considerem que sigui incompatible, salvar vides ha de ser sempre prioritari a fer negoci, i les empreses que estan presentant les seves innovacions a Construmat així ho han d'entendre. Un altre tipus d'actitud empresarial no pot tenir cabuda a la nostra societat.

Des del nostre punt de vista, les xifres d'accidentalitat han arribat a tal punt que la nostra societat ha assimilat com a inevitables les morts a la feina, quan en realitat, si s'investiguen les causes, queda palès que tots els accidents són evitables. Per això considerem que, més enllà de l'estètica, campanyes com aquestes són necessàries, perquè cal remoure la consciència de la societat en general i dels empresaris (els principals responsables) en particular. Si aconseguim que socialment no s'admeti la sinistralitat laboral, els empresaris que encara no tenen en compte la prevenció de riscos tindran menys marge de maniobra.

Des del nostre sindicat aplaudim la valentia del Departament de Treball en afrontar el tema de la sinistralitat laboral sense complexos i mostrant la realitat. Tot i així, només amb campanyes publicitàries no posarem fi a aquesta xacra. A més de les accions de conscienciació, és necessària una política de sanció a les empreses que encara no compleixen la normativa en prevenció de riscos laborals. I per això és necessari triplicar el nombre d'inspectors fins assolir les ràtios europees d'inspector/treballadors. Més inspecció significa salvar més vides.

A més, la UGT de Catalunya torna a reivindicar la creació dels delegats de prevenció territorials i sectorials. A les grans empreses, els Comitès d'Empresa ja incorporen el delegat de prevenció de riscos laborals, però a les empreses petites, moltes sense sindicació (sobretot a les de menys de 6 treballadors, on no és possible la representació sindical), és necessària una figura sindical que visiti diferents empreses (ja siguin les d'un mateix territori o les d'un mateix sector) per assessorar tant els treballadors com els empresaris i vetllar per la seguretat de la plantilla.

Per últim, considerem que és necessari un pacte social contra la sinistralitat, entre administració, patronal i sindicats, ja que tots hem d'assumir la nostra part de responsabiliat en els accidents laborals.



Comentaris

    Powered by LifeType