Comunicació UGT

10 Mai, 2007

Mor Tino Rodríguez, dirigent històric de la UGT de Catalunya al sector de la construcció

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:28

Florentino Rodríguez, secretari de la Construcció de la MCA-UGT de Catalunya, ha mort avui després de patir una llarga malaltia

Florentino "Tino" Rodríguez va saber de ben petit a la seva Astúries natal, la duresa de les condicions de treball. Fill de miner, de molt jove va entendre la necessitat d'organitzat-se per defensar els drets dels treballadors i les treballadores. Es va afiliar a la UGT en clandestinitat i ja a Barcelona, on va arribar l'any 1971, va impulsar la presència del sindicat a l'empresa Dragados i després al sector de la construcció.

Va ser secretari general de la FEMCA (Federación de Madera, Construcción y Afines) de Catalunya abans de la fusió amb la Federació del Metall. I després de la unió de les dues federacions va ser membre de la direcció de la nova Federació del Metall, Construcció i Afins (MCA).

Tino va mostrar des de sempre una especial sensibilitat per la denúncia de la inseguretat a les empreses. S'havia destacat per la lluita contra la sinistralitat i per la reclamació constant de les mesures que evitessin els riscos i els accidents que patien els treballadors de la construcció.

Tino Rodríguez, que ha mort a Barcelona als 54 anys, ha estat un exemple de sindicalisme íntegre, de dedicació apassionada al combat per la justícia i de solidaritat amb els més desfavorits.

El funeral se celebrarà demà a les 11.30 hores al Tanatori de Sant Gervasi (Barcelona).



Comentaris

    Powered by LifeType