Comunicació UGT

03 Abr, 2007

Les mares treballadores d'El Corte Inglés han de fer "la Cursa" cada dia

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 15:58

La UGT de Catalunya denuncia que la direcció
de l'empresa obliga sota coacció les treballadores
a fer la reducció de jornada al migdia

Tot i l'entrada en vigor de la nova Llei d'Igualtat, el dia a dia de les treballadores dels diferents centres d'El Corte Inglés queda molt llunyana d'aquesta igualtat, sobretot si a més de dones, són mares. I és que la direcció de l'empresa obliga aquelles treballadores que s'acullen a la reducció de la jornada per maternitat a què ho facin de 12 a 16 hores (malgrat que la llei les empara a escollir aquesta reducció dins de la seva jornada ordinària, segons la conveniència de la treballadora) sota amenaces de canvis de departament o canvis de centre si no accepten aquest horari.

La secció sindical de la UGT de Catalunya es veu obligada a mediar un per un els casos de treballadores en situació de reducció de jornada per maternitat perquè aquestes puguin gaudir dels seus legítims drets en el seu lloc de treball. La UGT amenaça amb presentar aquesta irregularitat davant la Inspecció de Treball, tal i com ha fet amb altres nombroses irregularitats comeses per la direcció d'aquesta empresa.

Per a la UGT de Catalunya resulta paradoxal que El Corte Inglés presenti avui en societat un dels seus actes més emblemàtics de la seva faceta social, com és la famosa Cursa d'El Corte Inglés, mentre que dins de les seves relacions laborals obliga les seves treballadores a fer una autència "cursa" per tal de poder compaginar la seva vida familiar amb la seva vida laboral.



Comentaris

    Powered by LifeType