Comunicació UGT

21 Mar, 2007

La UGT de Catalunya denúncia que el Corte Inglés fa treballar en diumenge empleats que tenen contracte de dilluns a dissabte

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:49

L'empresa vulnera així el compliment del Conveni Col·lectiu

La UGT de Catalunya tornarà demà a la Inspecció de Treball per denunciar una nova infracció d'El Corte Inglés. Aquesta vegada es tracta de la vulneració del Conveni Col·lectiu al qual s'adscriu, el de Grans Magatzems, i per l'incompliment dels contractes laborals establerts.

Segons recull expressament aquest Conveni, els treballadors i les treballadores han de disposar del seu calendari laboral en el primer trimestre de l'any, i que aquest calendari ha d'incloure els diumenges i festius d'obertura comercial en què el treballador o la treballadora està obligat a treballar. Així mateix, però, el Conveni redueix aquests dies a un 70% dels dies d'obertura autoritzada. És a dir, que si a Catalunya es permet l'obertura de 8 festius l'any, l'empleat no pot treballar-ne més de 6.

No obstant això, El Corte Inglés, sense informar als representants dels treballadors, ha fet treballar en diumenges i festius a empleats que tenen contracte de dilluns a dissabte d'obertura comercial durant el mes de desembre de 2006 i de gener de 2007.

L'actitud de l'empresa vulnera les normes bàsiques de compliments dels acords signats, tant en el Conveni Col·lectiu com per les normes laborals d'aplicació.

Per a la UGT de Catalunya, aquesta és una més de les actituds de l'empresa que pretén no fer cas dels acords i normes laborals establertes.



Comentaris

    Powered by LifeType