Comunicació UGT

13 Mar, 2007

Nova denúncia de la ugt de catalunya a el corte inglés per persecució sindical d'una de les seves delegades

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:10

La UGT de Catalunya torna a denunciar a El Corte Inglés per vulnerar greument l'exercici de la llibertat sindical dels seus representants a l'empresa. En aquesta ocasió, la UGT de Catalunya posa de manifest la persecució sindical de què ha estat víctima A.V. que, des del 2004, realitzava la seva feina al departament Territorio Vaquero de la quarta planta de El Corte Inglés de plaça Catalunya.
Al juliol de 2006, la treballadora decideix abandonar la seva militància sindical a Fetico per passar a formar part de la UGT de Catalunya. Durant aquest mateix mes de juliol, gaudeix dels 21 de vacances que li corresponen segons el calendari laboral, i al mes d'agost sol·licita al seu responsable immediat la recuperació dels diumenges i festius treballats per poder realitzar un viatge. El responsable en qüestió diu que no existeix cap tipus de problema. Però, un dia abans del citat viatge, aquest mateix responsable li diu que no té els dies de recuperació de festius i que, per tant, no pot anar-se'n i que, a l'endemà, ha de tornar a treballar.
A.V. sol·licita, aleshores, una reunió urgent amb el cap de personal, qui li manifesta:
  • Que ha enganyat al seu cap sol·licitant aquests dies.
  • Que ha manipulat al cap perquè aquest li donés els dies a l'agost.
  • Que no podia denunciar res perquè no estava per escrit.
  • Que l'havia defraudat passant-se a la UGT de Catalunya.
  • Que havia esperat que fessin fixa a la seva filla per passar-se a la UGT de Catalunya.
  • Que "no podia tocar ni a Pepe Àlvarez (secretari general de la UGT de Catalunya) ni a Óscar López (secretari general de la Federació de Comerç, Hosteleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya) per estar blindats" però que ella no ho estava.
  • I, finalment, que com ell era bo, li donava els dies.
A finals del mes d'agost, A.V. és canviada al departament de Green Coast de la mateixa planta per substituir una companya per baixa per malatia (i que encara es troba de baixa). Al mes de novembre, és escollida delegada de la UGT de Catalunya en les eleccions celebrades al mes de novembre. Al gener de 2007, torna a Territorio Vaquero, però -després de realitzar una sortida sindical amb càrrec al seu crèdit d'hores sindicals- se li comunica que ha d'incorporar-se al departament d'oportunitats, un departament on s'aplica habitualment un sistema de rotació de personal. Des del 15 de gener, la treballadora està assignada en aquest departament, veient mermades les seves condicions laborals i econòmiques, ja que es tracta d'un departament on hi ha moltes menys possibilitats que en el departament de Territorio Vaquero d'aconseguir increments salarials gràcies a les comissions.
Per això, la UGT de Catalunya ha denunciat aquests fets a la Inspecció de Treball, entenent que són una clara acció d'assetjament sindical i professional i exigeix a El Corte Inglés que retorni la treballadora al departament on ha estat treballant durant els darrers anys i que cedeixi immediatament la persecució sindical a què aquesta es veu sotmesa aquesta treballadora i delegada de la UGT de Catalunya en el centre.


Comentaris

    Powered by LifeType