Comunicació UGT

05 Mar, 2007

El Corte Inglés canvia una delegada de la UGT de departament per evitar presència del sindicat al col·legi de tècnics i administratius

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 19:05

La UGT de Catalunya ha presentat una denúncia per assetjament sindical i professional

La UGT de Catalunya ha presentat davant la Inspecció de Treball una denúncia per l'assetjament sindical i professional d'una treballadora del Corte Inglés de plaça Catalunya (Barcelona).

Després de 20 anys treballant en el Servei d'Atenció al Client del centre comercial, l'any 1992, la denunciant, R.M.M., passa a formar part del departament de caixes del supermercat, enquadrat en el col·legi electoral de tècnics i administratius. Al 2006, d'altra banda, decideix abandonar la seva afiliació sindical a Fetico per passar a afiliar-se a la UGT de Catalunya. Fruit de les eleccions sindicals celebrades el 17 de novembre del mateix any, R.M.M. és escollida delegada del col·legi electoral de tècnics i administratius, convertint-se en l'única delegada de la UGT de Catalunya en el comitè d'aquest col·legi.

D'altra banda, a mitjans del mes de febrer, la treballadora acudeix al servei mèdic de l'empresa per un dolor en el canell dret. En aquesta visita, el metge li diagnostica una tendinitis i li diu que "amb una bena i una pomada" la tendinitis se solucionaria. Tot i així, uns dies més tard, el metge li comunica que vol proposar-li a l'empresa que la canvïi de departament, adduint, en aquesta ocasió, que la treballadora no pot agafar pes. El dia 27 de febrer, Personal li diu que, seguint el consell del comunicat mèdic, hauran de canviar-la de lloc de treball i que, a partir de l'endemà, haurà d'incorporar-se a la parafarmàcia.

La UGT de Catalunya denuncia que:

  • En primer lloc, que l'empresa no vol facilitar a la treballadora la còpia de l'informe mèdic, adduïnt que és un document privat de l'empresa.
  • Que R.M.M. no ha estat canviada de departament per millorar la situació de tendinitis.
  • Que així la treballadora és apartada del col·lectiu pel qual va ser escollida membre del comitè d'empresa.
  • Que existeixen altres departaments i funcions en el col·legi de tècnics i administratius on podria exercir la seva tasca.
  • Que el canvi de departament manifesta una clara intenció d'ocasionar prejudici professional i sindical a la treballadora i a l'organtizació sindical que representa, ja que d'aquesta manera, El Corte Inglés s'assegura que no hi hagi representació de la UGT de Catalunya al col·legi electoral de tècnics i administratius.


Comentaris

    Powered by LifeType